به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه اینترنتی آنتی وار در مطلبی نوشت: گمان می رود که دولتهای عرب خاورمیانه از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای می هراسند، اما ترس آنها بی اساس است. این دولتهای عربی بودند که در حمله صدام به ایران از او حمایت کردند و کمک 50 میلیارد دلاری خود را برای ادامه جنگ در اختیار وی قرار دادند.
نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: حتی پس از آن ایران تقریبا هیچ یک از دولتهای عربی خاورمیانه را تهدید نکرد. همچنین ایران هیچ ادعای خاکی علیه هیچ کشوری ندارد. حتی اگر ایران یک زرادخانه هسته ای کوچک را توسعه دهد – که البته هیچ مدرکی برای آن وجود ندارد – تنها یک بازدارندگی علیه تهدیدهای مکرر اسرائیل و آمریکا خواهد بود. دولتهای عربی در حال خرید سلاحهای آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی به ارزش دهها میلیارد دلار هستند در حالی که ایران تحت تحریمهای تسلیحاتی غرب مجبور شده تا حد زیادی بر صنعت تسلیحاتی داخلی خود تکیه کند.
آنتی وار سه عامل را دلیل حساسیت این دولتهای عربی نسبت به ایران بیان کرده که عبارتند از:
نخست آنکه دولتهای عربی خاورمیانه ناتوانی خود را برای توقف محاصره غزه از سوی اسرائیل که چیزی جز جنایت علیه بشریت نیست، ثابت کرده اند.از سوی دیگر، به پاس حمایت ایران از فلسطینیها و پیروزی حزب الله در جنگ با اسرائیل در سال 2006 ، رهبران ایران در بین مردم عرب بسیار محبوب هستند و از این رو چشم انداز مذاکرات ایران با آمریکا در حالی که از فلسطینیها حمایت می کند، رهبران نامحبوب عربی را می ترساند.
دوم آنکه رهبران عرب نگران هستند که اگر آمریکا و ایران بتوانند کار حل اختلافات خود را آغاز کنند، بعد برای مردم عرب مشخص خواهد شد که می توان در برابر فشار آمریکا مقاومت کرد و از موضع قدرت ضمن حفظ استقلال سیاسی با آمریکا مذاکره کرد. وابستگی به آمریکا چیزی است که در بین اکثر کشورهای خاورمیانه وجود دارد و خشم عمیقی را در بین مردم عرب ایجاد کرده است.
سوم آنکه، دولتهای عربی معتقدند که تا زمانی که ایران تحت فشار زیاد آمریکا قرار دارد، آمریکا مشکلی برای آنها ایجاد نخواهد کرد. در حالیکه آنها می گویند از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می کنند، اما خواستار این مذاکرات برای حل اختلافات بین دو طرف نیستند. آنها خواستار حمله آمریکا به ایران نیستند، چون پای آنها هم به این جنگ کشیده خواهد شد، اما خواستار عادی سازی روابط بین این دو کشور هم نیستند.
نظر شما